Економска трибина одржана 12.4.2018. године

slika a1photo icon

 

 

 

И ове школске године у Економско- трговинској школи имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну економску трибину намењену матурантима наше школе. 

Трибина је одржана у медијатеци Економско-трговинске школе 12.4.2017. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“.

Трибину је отворио и поздравио све присутне директор Економске школе Томислав Бартолић. Економски факултет из Суботице опет нам је представио некадашњи ученик Економске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру информациони системи др Мартон Сакал. Осим њега гости су били и доцент Лазар Раковић, студенти Економског факултета и наши бивши ученици Андреа Киш и Светлана Ђукић. Организатори трибине били су наставници Економско-трговинске школе Дубравка Варађанин и мр Станислав Завишин. Учесници трибине били су ученици четврте године и то економски техничари, финансијски администратори и комерцијалисти. Они су имали прилику да виде презентацију свега онога што Економски факултет нуди у школској 2018/2019. години. Ту пре свега мислимо на смерове овог факултета, избор између студирања у Новом Саду или у Суботици, могућности размене студената са иностранством и оно најважније – како и где тражити посао после завршетка студирања. Презентацији су, поред ученика 4.1, 4.2 и 4.3 присуствовали и наставници економске групе предмета Драган Голић, Јасна Попов, Љиљана Јовчевски, библиотекар Емилија Јанков, наставник правне групе предмета Ержебет Леринц.

Ово дружење у периоду од 11. 30 до 12 .15 часова било је занимљиво, а на крају су ученици постављали питања о темама које су их највише интересовале. Закључак је да је и ова трибина била изузетно корисна за све наше матуранте, јер су у кратком временском року могли да чују о актуелностима и свему ономе што их евентуално чека на Економском факултету у Суботици.
Дубравка Варађанин

Станислав Завишин
Кикинда, 17.04.2018.