Трибина на тему „Вода=живот“

Untitled 1Поводом обележавања Светског дана вода (22. март) Секретаријат за заштиту животне средине ГУ града Кикинда је организовао трибину o теми „Вода=живот“ у великој сали Културног центра, у среду 22. марта 2017. године од 13 до 14 часова.

На трибини су представници градских институција које брину о водама (Завод за јавно здравље Кикинда, ВДП „Горњи Банат“, Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ и Секретаријат за заштиту животне средине ГУ града Кикинда) говорили о томе како функционише водоводни систем и шта се ради на мониторингу вода и њиховој заштити. Упознали су нас и са историјским прегледом развоја водоснабдевања у нашем граду, са квалитетом вода са јавних чесми као и са хигијенском исправношћу воде за пиће и са квалитетом површинских вода.

Осам ученика наше школе (Жељко Зрнић, Теодора Јаначковић, Јелена Мирков, Зорана Мишковић из одељења 4.2.,Гомбош Викторија и Мина Рацков из одељења 1.1 и Савић Јелена и Чипчић Кристина из одељења 1.2)  присуствовали су трибини о томе како се надлежне установе брину о том веома важном природном ресурсу.

Кикинда, 29.03.2017.  године

Емила Кленанц