ФИМЕК награђује традиционалнo

ФИМЕК награђује традиционално„ФИМЕК награђује традиционално“

У понедељак, 30.03.2015. гoдине у Новом Саду, одржано је такмичење у знању „ФИМЕК награђује традиционално“ у организацији Факултета за економију и инжењерски менаџмент и Правног факултета за привреду и правосуђе из Новог Сада. 

За такмичење се ове школске године пријавило 46 школа. Наша школа је била на распореду 6. дана такмичења и такмичила се са Хемијском школом из Кикинде, Економском и Техничком школом из Старог Бечеја и Економском школом из Руме.

Нашу школу представљала је екипа коју су чинили:

Алекса Ружић, 41

Никола Цвијан, 41 и

Јово Иветић, 42.

У конкуренцији пет средњих школа Војводине, показали су најбоље знање и тако се пласирали у други круг такмичења које ће се одржати после распуста. Од срца им честитамо и желимо пуно успеха у полуфиналу.

Оно што је још важно је, да се ове године пријавило шест ученика за такмичење, из два одељења по тројица (41 и 42). У таквој ситуацији морала сам селекцијом утврдити која тројица ће бити у екипи. Први круг селекције спроведен је Тестом из општих знања – информисаности 13.03.2015. Пошто смо том приликом добили само два такмичара, а за треће место у екипи два ученика су имала исти број бодова, морали смо да уђемо у други круг. Борба за треће место је била заиста јака. Оба ученика подједнаких знања, а обојица веома мотивисана да иду даље. Заиста ми је било жао што не могу да учествују обојица. Ипак правила су јасна. Други круг организован је само за Марка Срдића и Јову Иветића. За ову прилику кориштен је део Великог теста опште културе. Опет се догодило да су обојица ученика добила исти број бодова. 16. марта ушли смо у трећи круг такмичења (такође делом Великог теста опште културе – други део). Овог пута Јово Иветић је имао један поен више и тако је постао члан екипе која се такмичила у Ново Саду.

    Име, презиме и одељење Број бодова
Први круг Други круг Трећи круг
13.03. 13.03. 16.03.
1 Алекса Ружић, 41 24    
2 Никола Цвијан, 41 19    
3 Марко Срдић, 41 17 8 8
4 Јово Иветић, 42. 17 8 9
5 Бранислав Вукељић, 42. 14 -  
6 Стојан Ковачевић , 42. 12 -  

Шта још рећи? Наравно, уз такмичарску екипу, могли смо да поведемо и навијаче. Они су били из одељења из којих су такмичари.

Све у свему дан је био леп, а ми задовољни исходом.

Полуфинале ће се одржати у периоду од 14-16.априла. Још увек није познато када ће наша школа наступати.

 

У Кикинди, 03.04.2015.                               

Психолог Школе, Катица Рајков