ФИМЕК награђује знање традиционално

„ФИМЕК награђује знање традиционално“ је такмичење средњошколаца у знању које се тестира питањима конципираним у два модула. Први модул обухвата питања из опште културе и информисаности, која захтевају кратке одговоре. Други модул подразумева решавање задатог пословног проблема, чиме се вреднују предузетничка знања, вештине и компетенције.

Такмичење и елиминациони део такмичења организовани су по принципу пирамиде. У првом кругу такмичари се надмећу у питањима из опште културе и информисаности. У другом кругу такмичења, екипе које су се пласирале даље,  решавају пословне проблеме и тада долазе до изражаја предузетничке способности.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта.

Такмичење ће почети 23. марта, а трајаће у зависности од броја пријављених школа. Сваког дана наступају по четири екипе из четири школе, а у други круг такмичења улази једна школа.

Када ће која школа наступати знаће се након пријављивања екипа, а то значи после 16. марта. Уз сваку екипу, путује и одређени број навијача, а пошто је такмичење у Новом Саду, то је, за све ученике који буду на списку, ово прилика да се упознајуса знаменитостима Новог Сада, уживају у бесплатној екскурзији, као и да сазнају ко су најкреативнији матуранти, да се упознају са њиховим средњим школама, као и градовима из којих ученици долазе.