Извештај са такмичења „ФИМЕК награђује знање традиционално“

IMG e8799732d901dc7eafeeaad2264a9fe4 VОве године смо позив за такмичење „ФИМЕК награђује знање традиционално“, добили крајем првог полугодишта, 21.12.2017.године. Било је касно за обавештавање ученика, тако да су најава такмичења и пријављивање заинтересованих ученика уследиле по повратку ученика у школу почетком другог полугодишта. Пријавили су се ученици 4.4 одељења. Селекција није спроведена јер се пријавило управо троје ученика који су и чинили екипу наше школе.

Припреме су обављане тестом опште информисаности и великим тестом културе. Ученици су упознати са начином такмичења, врстом питања, формом у којој се задају питања и начином давања одговора. Ученици су усмерени и ка изворима за самосталан рад.
У среду, 31.01.2018.године у Новом Саду, одржано је такмичење у знању „ФИМЕК награђује знање традиционално“ у организацији Факултета за економију и инжењерски менаџмент и Правног факултета за привреду и правосуђе из Новог Сада.
Мото такмичења је било: Покрени се и покажи шта знаш, јер ЗНАЊЕ ЈЕ ПРЕДНОСТ!

Пре самог такмичења ученици и наставници имали су прилику да чују предавање о лидерству, затим је уследило такмичење, након тога организовано је дружење ученика и студената уз освежење, а за наставнике размена мишљења са представницима факултета и организаторима такмичења. Пре повратка, организатори су предвидели сат и по слободног времена у тржном центру „БИГ“.

За такмичење се ове школске године пријавило 45 школа из 21 града. Наша школа се такмичила са Хемијском школом „Милош Црњански“ из Кикинде, Гимназијом и Економско-трговинском школом из Бечеја и Економском школом из Сенте.
Нашу школу представљала је екипа коју су чинили:
Босиљка Вокић
Тамара Гајић и
Стефан Попаживанов из 4.4 одељења.
Свих пет средњих школа Војводине, биле су уједначене по знању и такмичење је било неизвесно до самог краја. Поред 20 питања из опште културе и информисаности, такмичари су и ове године погађали по једну загонетну личност. Наши представници су у својој групи такмичара, заузели четврто место. У полуфинале се пласирала Гимназија из Бечеја.
Сви такмичари су добили потврде са којима могу бесплатно да приступе полагању пријемног испита на једном од два наведена факултета.
Наравно, уз такмичарску екипу, могли смо да поведемо и навијаче. Ове године, број навијача је био ограниен на четворо. И такмичари и навијачи су се беспрекорно понашали и на леп начин промовисали своју школу.

У Кикинди, 02.02.2018. Психолог Школе, Катица Рајков