Пословни изазов

1Пословни изазов

 

У Comtrade Центру у Београду, 26. и 27. септембра 2012. године одржано је национално финале такмичења средњошколаца у Предузетништву „Пословни изазов“. Економско-трговинску школу су представљале ученице Милана Галић и Тијана Ристић са професорком информатике Тањом Радованов.

Учествовало је 50 ученика из 40 средњих школа из целе Србије. Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз сарадњу и финансијску подршку Министарства омладине и спорта РС, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), компаније Air Belgrade и Високе школе струковних студија за Информационе Технологије.
Такмичење средњошколаца у предузетништву одржава се већ четири године у градовима широм Србије, а овај пут у национално финале су се пласирали победници регионалних такмичења организованих у Нишу, Београду, Новом Саду и Пожеги.

Првог дана такмичења, финалисти, подељени у тимове, добили су задатак да креирају бизнис план за подстицање економског, социјалног и технолошког развоја заједнице уз помоћ датих ресурса. Другог дана су жирију презентовали своје бизнис идеје након чега је организована додела награда победницима.

Милана Галић је била у тиму број 8 и са три вршњака из Ниша, Пожеге и Београда освојили су друго место на овом такмичењу.

 

Професор Тања Радованов


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4