Поводом Светског дана хране 16. октобра у нашој школи за будуће куваре и конобаре, одржано је предавањео значају здраве исхране. Ђацима су се обратила представница секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Мирослава Наранчић и др. Сања Брусин Белош из кикиндског Завода за јавно здравље.
Кроз презентацију предавачи су се потрудили да на занимљив начин приближе значај здраве исхране. Цео октобар спада у месец здраве исхране, слоган овогодишње акције гласи: “Право на храну за бољи живот и будућност – да нико не остане гладан“
Наш ученик другог разреда Кристијан Прељевић, смер кувар, изјавио је следеће:
„Смер кувар није само занимање, већ је специфичан посао где се приликом термичке обраде строго води рачуна о хигијени. Здрава исхрана је за све веома важна, јер се све више јавља појава гојазности и здравствених проблема, а све то потиче из хране.“
Брза, нездрава храна која нам је данас доступна и штетне масти, доводе до нездраве исхране која може бити фатална по здравље, поручио је Прељевић.