32. „ДАНИ ЛУДАЈЕ“

daniludaje1photo icon

 

 

 

Економско-трговинска школа из Кикинде већ је по традицији учествовала у највећој кикиндској манифестацији „Дани лудаје“, која се одржала по 32. пут у периоду од 21. до 24. септембра 2017. године.

Ученици 4.4 одељења, образовног профила - туристички техничар, дали су свој допринос у припреми, организацији и промоцији „Дана лудаје“:
1. први део припрема састојао се од украшавања лудаја и прављења маски и скулптура које су красиле штанд наше школе,
2. у Културном центру помагали су у припреми изложбе и књижевне вечери, као и у проглашењу најбољих ликовних и литерарних радова,
3. присуствовали су отварању изложбе Атељеа 61 из Петроварадина у Галерији „Terra“,
4. учествовали су у традиционалном Карневалу маскираних предшколаца, а после тога у „киндербалу“ – заједничкој журки свих учесника овог дела манифестације,
5. Европски кутак - давали су неопходне информације како домаћим тако и страним гостима,
6. Централна бина – помагали су водитељима програма,
7. Такмичење „Најтежа и најдужа тиква“ – пријављивање су такмичаре и мерили лудаје,
8. Сеоски рогаљ и Гостинска соба – помагали учесницима у представљању села кикиндске општине,
9. Банатски фруштук – послуживали су слатке специјалитете од лудаје испред штанда наше школе.
У недељу, у оквиру музичког програма манифестације „Дани лудаје“, учествовао је школски бенд „Инфација“. Захваљујемо на лепим нотама члановима бенда: Јелени Салкаи, Викторији Гомбар, Огњену Оштрићу, Александру Попову, бившем ученику наше школе, који се увек радо одазива позиву својих другара из бенда и Гордани Јокић, ментору групе.

Посебно захваљујемо и похваљујемо Стефана Попаживанова, ученика 4.4 одељења образовног профила туристички техничар, који је уложио свој труд, креативност и вољу и у великој мери допринео запаженом представљању наше школе на овогодишњим „Данима лудаје“.

Похваљујемо чланове Ученичког парламента Ему Добрић, Мартина Караџина и Милицу Јурошевић за допринос промоцији Економско-трговинске школе на манифестацији „Дани лудаје“ и ученике првoг разреда, одељења 1.4 - образовног профила- кувар који су, уз помоћ професорице Љиљане Салкаи, у школској кухињи припремали слатке специјалитете од бундеве. Посебно похваљујемо ученицу Тијану Jeринкић, која је у недељу, 24. септембра заједно са ученицима 4.4 одељења образовног профила - туристички техничар била присутна на штанду наше школе у оквиру дела манифестације „Банатски фруштук“.
Ученици 4.4 одељења више него успешно супредставили Школу и свој смер туристички техничар, а у томе су им помогле професорице Наташа Вучковац и Наташа Крстић.

Кикинда, 26.9.2017. Професори:
Наташа Крстић
Наташа Вучковац