Књига обавештења

(За Књигу обавештења бр.41 и сајт Школе)

 1. Приближава се Дан школе. Обележићемо га у петак и суботу, 12.и 13.априла, бројним активностима.
 2. У петак, 12.априла, мењаћемо смену са Гимназијом. Наставу ћемо реализовати у преподневној смени, са дужином часова од 30 минута и са новим предавачима у улози наставника. Дакле, у улогама запослених у школи тог дана наћи ћете се ви, свако у оној улози за коју се определио.  

У суботу ће активности почети:

- фудбалском утакмицом у 10 сати између две екипе ученика наше школе,

-  квизом знања у 11 сати у учионици бр. 12.

- Наравно биће и кулинарских надметања, у којима ће учествовати гости из Угоститељско-трговинско-туристичке школе из Бања Луке и наши ученици другог и трећег разреда. Кулинарске мајсторије почеће у јутарњим часовима.

 1. Сви ученици су обавезни да у суботу дођу у школу за десет сати, осим оних који имају другачије договоре са наставницима.
 2. За ученике Кикиндске општине обезбеђен је бесплатан аутобуски превоз.

У Кикинди, 10.04.2019.                                            Директорг Школе,Томислав Бартолић

 

(За Књигу обавештења бр.38 и сајт Школе)

 1. Поново леле вести од нашег ученика, Слободана Бакића, ученика 31 одељења.

На Републичком првенству у џуду које је одржано у Београду 20.03.2019.године за ученике средњих школа, такмичио се и Слободан и поново је освојио ПРВО место. Такмичење је организовало Министарство омладине и спорта при Влади Републике Србије.

 

          Честитамо од срца на овом изузетном успеху.

 

У Кикинди, 22.03.2019.

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.37 и сајт Школе)

 1. Обавештавамо ученике дa ће Канцеларија за младе у суботу , 23.марта, са почетком од 12 часова у Великој сали Културног центра Кикинда представити развојни програм за средњошколце “Pionir” који води компанија Zamphyr у сарадњи са својим партнерима Github, Mozilla, Meteor i Google. “Pionir” ће своју прву итерацију имати у Кикинди, а оснивач покрета за слободно образовање Марко Кажић ће представити програм и потенцијал за развој младих кроз програм.

“Pionir” је замишљен као шестомесечни програм кроз који ће талентованим средњошколцима бити омогућено да крену на пут ка освајању дигиталне индустрије и знања кроз предавања стручњака, пројекте, студије случаја, хакатоне, акције, симулације и учешће у догађајима као што су конференције.

Програм су подржали Град Кикинда и Канцеларија за младе Кикинда.

На сајту се налази прилог у којем можете видети најаву догађаја и све друге детаље .

 

Овим путем позивамо ученике, који су озбиљно заинтересовани за информатику, да обавезно посете сајт Школе.

 

У Кикинди, 20.03.2019. 

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.33 и сајт Школе)

 1. Обавештавамо ученике да ће у петак, 8.марта настава бити скраћена. Дужина једног часа износиће 30 минута.

2.У понедељак, 11.марта, надокнадићемо први од пет дана које смо изгубили због прекида насатаве у фебруару. Први час ће почети у 7,00 и сваки час ће трајати по 55 минута. Сатница је следећа:

1. ЧАС           7,00-7,55

2. ЧАС           8,00-8,55

3. ЧАС           9,00 -9,55

ОДМОР 15 МИНУТА

4. ЧАС           10,10-10,55

5. ЧАС           11,00-11,55

6. ЧАС           12,00-12,55

7. ЧАС           13,00-13,55

На овакав начин наставу ћемо реализовати једном недељно да вам не би било напорно. У уторак су часови нормалне дужине. О следећој надокнади бићете посебно обавештени.

3.У уторак, 12.марта, ученици завршних одељења: 34, 41, 42 и 43 ће после шестог часа, са наставницима са којима имају седми час , отићи до Дома омладине-Канцеларије за младе, где ће у великој сали присусутвовати:

Кампањи безбедности у саобраћају за младе „Ум на друм“.

4.У среду, 13.марта ученици који су се пријавили иду у позориште „Лане“ после 5.часа.

5.Уживајте у овоме што смо вам припремили. Све ово може бии јако лепо, корисно, забавно – а како ће ваа бити зависи од вас и од тота како одлучите да то доживите. Зато уживајте у лепом времену, дружењу и свему што волите да радите као и у обавезама које имате .

 

У Кикинди, 07.03.2019. 

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.23 и сајт Школе)

 1. Подсећамо ученике да је грудвање забрањено. Сваки ученик који буде учествовао у таквој активности, биће најстрожије кажњен. Разумемо да се радујете снегу и да бисте се вероватно радо поиграли, али снег је влажан, тежак и опасно је кад њиме ударите неког. Можете да неког повредите, а сигурни смо да то не желите ни себи, ни другима.
 2. У петак, 25.јануара, за време седмог часа, у фискултурној сали прославићемо школску славу, Светог Саву. У програму ће учествовати наши ученици. Подсећамо вас да сте обавезни да својим присуством увеличате ову свечаност.

 

(За Књигу обавештења бр.21 и сајт Школе)

1.Обавештавамо све ученике да је субота 19.јануар 2019.године, по Календару Покрајине,  наставни дан. 

Настава ће се реализовати по распореду часова за петак, а дужина часова износиће 30 минута. Аутобуски превоз за ученике који путују биће регулисан.                         

У Кикинди, 17.01.2019.

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.20 и сајт Школе)

1. Свим ученицима желимо срећан почетак другог полугодишта. Надамо се да сте се одморили и да ћете са лакоћом извршавати своје школске обавезе. 

2. Морамо да вам се извинимо због радова који су у току у школској згради, а које изводи Гимназија, те због чега се настава неће одвијати на начин на који је то уобичајено. Пошто су радови у учионицама број 21 и 22 као и у кабинту за биологију (бр 16), принуђени смо да изместимо ученике одељења 32 и 43 на следећи начин. 

Матична учионица 32 ће бити учионица бр 31. 

Одељење 43 ће као матичну учионицу користити: 

понедељком кабинет бр.19 

уторком кабинет бр.19 првих шест часова, а седмог часа учионицу бр 18,

средом – учионицу бр 39,

четвртком – настава је у бироима, а

петком у кабинету бр.19.

3. Такође молимо ученике који су наставу имали у кабинету бр 16,  да редар увек сачека предметног наставника испред зборнице како би знали у којој ће учионици имати час.  

4. Молимо све ученике да због поменутих радова буду опрезни приликом кретања кроз ходнике школе, како не би угрозили сопствену безбедност и безбедност других ученика.  

 

У Кикинди, 15.01.2019.

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.18 и сајт Школе)

Обавештавамо ученике о промени одржавања пројекције филма Краљ Петар I.

Пројекција ће се одржати у Народном позоришту по најављеној сатници и распореду одласка.

У Кикинди, 18.12.2018.

сихолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр.17 и сајт Школе)

Обавештавамо ученике да ће се у уторак и у среду у Народном музеју одржати пројекција филма Краљ Петар I.

Пројекција је предвиђена у периоду од 18 до 20 часова по следећем распореду:

време Одељења

Уторак, 18.12.2018.

у 18 часова

11, 12, 13, 14,

21, 22, 23, 41

Среда, 19.12.2018.

у 18 часова

24,31, 32, 33,

34, 42, 43

 

Присуство пројекцији је обавезно. Ученици одлазе из школе у пратњи предметног наставника који је са њима на 5.часу, а 6.и 7.часа ученицима се придружују предавачи који би са њима имали часове.

 

(За Књигу обавештења бр.16 и сајт Школе)

 1. 1.На републичком такмичењу из пливања, одржаном 05.12.2018. у Крагујевцу, нашу школу су представљали следећи ученици:

Душан Мрђа из 41 , у дисциплини 100м леђно, који је освојио 4. Место,

Ана Француски 21 , у дисциплини 100м прсно, која је освојила такође 4. место и

Милица Матијевић из 21, у дисциплини 100м краул, која је освојила 7. место.

Свим ученицима честитамо!

 1. Обавештавамо матуранте да ће и ове године Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада, скраћено ФИМЕК, после 20.јануара организовати такмичење „ФИМЕК награђује знање традиционално“. Такмичење подразумева учешће екипе од три ученика који представљају школу, а питања су из општег знања и информисаности. На такмичењу учествују школе из Војводине, у једном дану такмичи се 5 школа, а првопласирана школа улази у други ниво такмичења. Детаљније о такмичењу и наградама које освајају победници, можете прочитати на сајту школе.

За сада се позивају само заинтересовани ученици-матуранти, да се пријаве код психолога. За случај више заинтересованих ученика, на нивоу школе ће се обавити предтакмичење а, троје ученика са највише поена, представљаће школу на овом такмичењу.

Учешћем на овом такмичењу ученици стичу искуство које ће им бити драгоцено приликом полагања пријемног испита.

(За Књигу обавештења бр.20 и сајт Школе)

1.    Свим ученицима желимо срећан почетак другог полугодишта. Надамо се да сте се одморили и да ћете са лакоћом извршавати своје школске обавезе.

2.    Морамо да вам се извинимо због радова који су у току у школској згради, а које изводи Гимназија, те због чега се настава неће одвијати на начин на који је то уобичајено. Пошто су радови у учионицама број 21 и 22 као и у кабинту за биологију (бр 16), принуђени смо да изместимо ученике одељења 32 и 43 на следећи начин.

Матична учионица 32 ће бити учионица бр 31.

Одељење 43 ће као матичну учионицу користити:

понедељком кабинет бр.19

уторком кабинет бр.19 првих шест часова, а седмог часа учионицу бр 18,

средом – учионицу бр 39,

четвртком – настава је у бироима, а

петком у кабинету бр.19.

3.    Такође молимо ученике који су наставу имали у кабинету бр 16,  да редар увек сачека предметног наставника испред зборнице како би знали у којој ће учионици имати час. 

4.    Молимо све ученике да због поменутих радова буду опрезни приликом кретања кроз ходнике школе, како не би угрозили сопствену безбедност и безбедност других ученика. 

 

 

 

 

 

У Кикинди, 15.01.2019.                                            психолог Школе,Катица Рајков