Књига обавештења

(За Књигу обавештења бр. 30 и сајт Школе)

1. Обавештавамо   ученике   завршних   разреда   да   ће   се,   у   оквиру   активностипрофесионалног информисања, у среду, 18.априла у 14,00 часова у медијатециШколе,   одржати   промоција   Високе   школе   струковних   студија   за   образовањеваспитача   у   Кикинди.   Позивамо   заинтересоване   ученике   да   присуствују   овојпромоцији.

 

(За Књигу обавештења бр. 28 и сајт Школе)

 1. У четвртак, 29.марта, мењамо смену. Настава ће се изводити у преподневној смени, а дужина часова ће износити 30 минута.
 2. Од петка, 30.марта, до понедељка, 09.априла, предвиђен је пролећни распуст. Одморите се и дођите спремни за завршницу која вас чека.
 3. У истом периоду је и верски празник Ускрс. Прославите га са својим ближњима.
 4. Настави се враћате у уторак, 10.априла, а настава ће се изводити у преподневној смени по распореду часова за април.

 

(За Књигу обавештења бр. 27 и сајт Школе)

 1. На Окружном такмичењу у стрељаштву, у Кикинди, 20.03.2018.године, мушка екипа наше школе се пласирала на Републичко такмичење које ће бити одржано у Смедереву 18.04.2018.године. Екипу су чинили:

Попаживанов Стефан, 44

Белош Радован, 13 и

Мајсторовић Дејан, 13.

         Честитамо им од срца и желимо успех на предстојећем такмичењу.

                                              

 1. На Републичком такмичењу у џудоу, у Кикинди, 21.03.2018.године, нашу школу су представљали:

            Милић Немања, 44 и

         Бакић Слободан, 21.

         Немања Милић је у својој категорији освојио 1.место, тако да је он у          протекле четири године освојио већ четири златне медаље на школским такмичењима.

                   Честитамо му од срца.

 

(За Књигу обавештења бр. 17 и сајт Школе)

1. Обавештавамо ученике да Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада и ове године организује такмичење средњошколаца у знању. Циљ овог такмичења, поред промовисања Факултета, је афирмација и промовисање размене знања и предузетништва као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање и да развијају личне предузетничке компетенције. За све учеснике, а нарочито за најуспешније, факултет је припремио вредне награде.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта. Такмичење се састоји у давању одговора на питања из опште културе и информисаности. Стога је ово лепа прилика за све ученике који ће на пријемним испитима имати питања оваквог типа да провере своја знања. 

Детаљније о овом такмичењу можете наћи на сајту школе.

Заинтересовани ученици могу се јавити психологу до среде, 17.01.2018.године како бисмо на време пријавили екипу Школе за такмичење.

У случају да се за такмичење пријави више од три такмичара, у школи ће се спровести избор троје ученика који покажу највише знања из опште културе и информисаности. 

 

Детаљније за сајт:

„ФИМЕК награђује знање традиционално“ је такмичење средњошколаца у знању које се тестира питањима конципираним у два модула. Први модул обухвата питања

из опште културе и информисаности, која захтевају кратке одговоре. Други модул подразумева решавање задатог пословног проблема, чиме се вреднују предузетничка знања, вештине и компетенције.

Такмичење и елиминациони део такмичења организовани су по принципу пирамиде. У првом кругу такмичари се надмећу у питањима из опште културе и информисаности. У другом кругу такмичења, екипе које су се пласирале даље,  решавају пословне проблеме и тада долазе до изражаја предузетничке способности.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта.

Такмичење ће почети 22.јануара, а трајаће у зависности од броја пријављених школа. Сваког дана наступа по пет екипа из пет школа, од којих једна школа улази у други круг такмичења.

Када ће која школа наступати знаће се након пријављивања екипа, а крајњи рок за пријаву екипа је 19.јануар. Уз сваку екипу, путује и одређени број навијача, а пошто је такмичење у Новом Саду, то је, за све ученике који буду на списку, ово лепа прилика да упознају овај Факултет, уживају у бесплатној екскурзији, као и да сазнају ко су најкреативнији матуранти, да се упознају са њиховим средњим школама, као и градовима из којих ученици долазе.

 

У Кикинди, 16.01.2018.                                            психолог Школе,,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 13 и сајт Школе)

 1. Драги матуранти, у оквиру активности Тима који се бави каријерним вођењем и напредовањем, у четвртак, 30.новембра,  у 13,30 , представиће вам се Природно математички факултет из Новог Сада, департман за географију.

Промоција ће се одржати у медијатеци школе. Уколико сте заинтересовани – чекамо вас!

 

 1. Од понедељка, 04.децембра, мењамо смену. Настава ће се изводити у преподневној смени по распореду часова за децембар. 

 

(За Књигу обавештења бр. 10 и сајт Школе)

 1. Драги матуранти, у оквиру активности Тима који се бави каријерним вођењем и напредовањем, једна од активности је и организовање промоција факултета и виших школа, ради упознавања са њиховим понудама, а вашим лакшим доношењем одлуке о наставку школовања. У том циљу у четвртак, 16.новембра,  у 13:30 , представиће вам се Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић из Новог Сада.

 

На факултету можете уписати следеће студијске програме:

Безбедност и криминалистику 

 Пословну психологију и психотерапију

Енглески језик

Право

 

Промоција ће се одржати у медијатеци школе.

 

 

(За књигу обавештења бр. 4 и сајт Школе)

У петак, 22. Септембра у 14 часова ученици првог и трећег разреда започеће дан иницијалним тестирањем из математике. За ученике другог и четвртог разреда, први час почиње у 14,50 сати, а дужина часова износи 30 минута.

 

(За Књигу обавештења бр. 3 и сајт Школе)

1.      У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

 

2.      У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.

 

(За Књигу обавештења бр. 43  и сајт Школе)

 1. На Републичком такмичењу у атлетици, одржаном 24.маја у Крушевцу, наш представник, Ђорђе Гавранчић, ученик 31 одељења, је у трци на 1000  метара, заузео високо 6 место у конкуренцији 16 такмичара. Похваљујемо га и честитамо му на великом успеху.
 2. У петак, 2.јуна, настава ће бити скраћена због одржавања матурског практичног рада за ученике матуранте. Часови трају 30 минута.
 3. Од понедељка, 05.јуна, мењамо смену. Настава ће се изводити у послеподневној смени, по распореду часова за јун.

У Кикинди, 31.05.2017.                                            психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 39 и сајт Школе)
VII Национални сајам виртуелних предузећа одржао се у Чачку од 12.05.-14.05.2017. год. Организатори овогодишњег Сајма су Министарство просвете, Заједница школа и Економска школа из Чачка.Учешће је узело 24 школе из Србије, 2 школе из Босне и Херцеговине и 1 школа из Црне Горе. Сајамско пословање је једна од активности ученика предвиђена наставним планом и програмом из предмета Финансијско-рачуноводствена обука.

Такмичаре је у десет категорија оцењивао стручни жири, у чијем саставу су били представници Привредне коморе послодаваца града Чачка, Економског факултета Универзитета у Београду и Крагујевцу, Универзитета Сингидунум, као и предметни наставници.

Прво место, за израду најбољег web сајта и прву награду за најбољи каталог виртуелног предузећа „PRINCESS“ освојиле су наше ученице 32 одељења – Александра Ђуричин, Теодора Влаховић и Јелена Салкаи. Од срца им честитамо.

 

(За Књигу обавештења бр. 37  и сајт Школе)

Обавештавамо ученике да 1.и 2.маја нема наставе због Државног празника, Првог маја – Празника рада.

Настави се враћамо у среду, 3.маја, у преподневној смени, по распореду часова за мај.

Уживајте у овом кратком предаху и дођите одморни и спремни за завршницу која нас све очекује.

 

У Кикинди, 27.04.2017.                                             психолог Школе, Катица Рајков

1.      У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

2.      У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.