Књига обавештења

(За Књигу обавештења бр.9 и сајт Школе)

 1. Обавештавамо ученике да ће од понедељка, 08.октобра, настава поново бити редовне дужине; један час ће трајати 45 минута. Молимо вас да се придржавате сатнице.                                                                

У Кикинди, 05.10.2018.

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 37 и сајт Школе)           

 1. 1.Обавештавамо вас да ће се у четвртак, 31.маја, настава изводити у преподневној смени са дужином часова од 45 минута. На почетку 3.часа испратићемо ученике завршних разреда из школе, тако што ћете на почетку часа сићи са професорима у двориште, формирати шпалир са обе стране излазних врата ка дворишту, а по испраћају матураната вратићете се у учионице где ће се даље реализовати настава.
 2. 2.У петак, 01.јуна, настава се одржава поново после подне али је дужина часова скраћена на 30 минута.
 3. 3.Од понедељка, 04.јуна, настава се изводи у преподневној смени по распореду часова за јуни.

У Кикинди, 30.05.2018.

психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 30 и сајт Школе)

1. Обавештавамо   ученике   завршних   разреда   да   ће   се,   у   оквиру   активностипрофесионалног информисања, у среду, 18.априла у 14,00 часова у медијатециШколе,   одржати   промоција   Високе   школе   струковних   студија   за   образовањеваспитача   у   Кикинди.   Позивамо   заинтересоване   ученике   да   присуствују   овојпромоцији.

 

(За Књигу обавештења бр. 28 и сајт Школе)

 1. У четвртак, 29.марта, мењамо смену. Настава ће се изводити у преподневној смени, а дужина часова ће износити 30 минута.
 2. Од петка, 30.марта, до понедељка, 09.априла, предвиђен је пролећни распуст. Одморите се и дођите спремни за завршницу која вас чека.
 3. У истом периоду је и верски празник Ускрс. Прославите га са својим ближњима.
 4. Настави се враћате у уторак, 10.априла, а настава ће се изводити у преподневној смени по распореду часова за април.

 

(За Књигу обавештења бр. 27 и сајт Школе)

 1. На Окружном такмичењу у стрељаштву, у Кикинди, 20.03.2018.године, мушка екипа наше школе се пласирала на Републичко такмичење које ће бити одржано у Смедереву 18.04.2018.године. Екипу су чинили:

Попаживанов Стефан, 44

Белош Радован, 13 и

Мајсторовић Дејан, 13.

         Честитамо им од срца и желимо успех на предстојећем такмичењу.

                                              

 1. На Републичком такмичењу у џудоу, у Кикинди, 21.03.2018.године, нашу школу су представљали:

            Милић Немања, 44 и

         Бакић Слободан, 21.

         Немања Милић је у својој категорији освојио 1.место, тако да је он у          протекле четири године освојио већ четири златне медаље на школским такмичењима.

                   Честитамо му од срца.

 

(За Књигу обавештења бр. 17 и сајт Школе)

1. Обавештавамо ученике да Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада и ове године организује такмичење средњошколаца у знању. Циљ овог такмичења, поред промовисања Факултета, је афирмација и промовисање размене знања и предузетништва као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање и да развијају личне предузетничке компетенције. За све учеснике, а нарочито за најуспешније, факултет је припремио вредне награде.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта. Такмичење се састоји у давању одговора на питања из опште културе и информисаности. Стога је ово лепа прилика за све ученике који ће на пријемним испитима имати питања оваквог типа да провере своја знања. 

Детаљније о овом такмичењу можете наћи на сајту школе.

Заинтересовани ученици могу се јавити психологу до среде, 17.01.2018.године како бисмо на време пријавили екипу Школе за такмичење.

У случају да се за такмичење пријави више од три такмичара, у школи ће се спровести избор троје ученика који покажу највише знања из опште културе и информисаности. 

 

Детаљније за сајт:

„ФИМЕК награђује знање традиционално“ је такмичење средњошколаца у знању које се тестира питањима конципираним у два модула. Први модул обухвата питања

из опште културе и информисаности, која захтевају кратке одговоре. Други модул подразумева решавање задатог пословног проблема, чиме се вреднују предузетничка знања, вештине и компетенције.

Такмичење и елиминациони део такмичења организовани су по принципу пирамиде. У првом кругу такмичари се надмећу у питањима из опште културе и информисаности. У другом кругу такмичења, екипе које су се пласирале даље,  решавају пословне проблеме и тада долазе до изражаја предузетничке способности.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта.

Такмичење ће почети 22.јануара, а трајаће у зависности од броја пријављених школа. Сваког дана наступа по пет екипа из пет школа, од којих једна школа улази у други круг такмичења.

Када ће која школа наступати знаће се након пријављивања екипа, а крајњи рок за пријаву екипа је 19.јануар. Уз сваку екипу, путује и одређени број навијача, а пошто је такмичење у Новом Саду, то је, за све ученике који буду на списку, ово лепа прилика да упознају овај Факултет, уживају у бесплатној екскурзији, као и да сазнају ко су најкреативнији матуранти, да се упознају са њиховим средњим школама, као и градовима из којих ученици долазе.

 

У Кикинди, 16.01.2018.                                            психолог Школе,,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 13 и сајт Школе)

 1. Драги матуранти, у оквиру активности Тима који се бави каријерним вођењем и напредовањем, у четвртак, 30.новембра,  у 13,30 , представиће вам се Природно математички факултет из Новог Сада, департман за географију.

Промоција ће се одржати у медијатеци школе. Уколико сте заинтересовани – чекамо вас!

 

 1. Од понедељка, 04.децембра, мењамо смену. Настава ће се изводити у преподневној смени по распореду часова за децембар. 

 

(За Књигу обавештења бр. 10 и сајт Школе)

 1. Драги матуранти, у оквиру активности Тима који се бави каријерним вођењем и напредовањем, једна од активности је и организовање промоција факултета и виших школа, ради упознавања са њиховим понудама, а вашим лакшим доношењем одлуке о наставку школовања. У том циљу у четвртак, 16.новембра,  у 13:30 , представиће вам се Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић из Новог Сада.

 

На факултету можете уписати следеће студијске програме:

Безбедност и криминалистику 

 Пословну психологију и психотерапију

Енглески језик

Право

 

Промоција ће се одржати у медијатеци школе.

 

 

(За књигу обавештења бр. 4 и сајт Школе)

У петак, 22. Септембра у 14 часова ученици првог и трећег разреда започеће дан иницијалним тестирањем из математике. За ученике другог и четвртог разреда, први час почиње у 14,50 сати, а дужина часова износи 30 минута.

 

(За Књигу обавештења бр. 3 и сајт Школе)

1.      У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

 

2.      У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.

 

(За Књигу обавештења бр. 43  и сајт Школе)

 1. На Републичком такмичењу у атлетици, одржаном 24.маја у Крушевцу, наш представник, Ђорђе Гавранчић, ученик 31 одељења, је у трци на 1000  метара, заузео високо 6 место у конкуренцији 16 такмичара. Похваљујемо га и честитамо му на великом успеху.
 2. У петак, 2.јуна, настава ће бити скраћена због одржавања матурског практичног рада за ученике матуранте. Часови трају 30 минута.
 3. Од понедељка, 05.јуна, мењамо смену. Настава ће се изводити у послеподневној смени, по распореду часова за јун.

У Кикинди, 31.05.2017.                                            психолог Школе,Катица Рајков

 

(За Књигу обавештења бр. 39 и сајт Школе)
VII Национални сајам виртуелних предузећа одржао се у Чачку од 12.05.-14.05.2017. год. Организатори овогодишњег Сајма су Министарство просвете, Заједница школа и Економска школа из Чачка.Учешће је узело 24 школе из Србије, 2 школе из Босне и Херцеговине и 1 школа из Црне Горе. Сајамско пословање је једна од активности ученика предвиђена наставним планом и програмом из предмета Финансијско-рачуноводствена обука.

Такмичаре је у десет категорија оцењивао стручни жири, у чијем саставу су били представници Привредне коморе послодаваца града Чачка, Економског факултета Универзитета у Београду и Крагујевцу, Универзитета Сингидунум, као и предметни наставници.

Прво место, за израду најбољег web сајта и прву награду за најбољи каталог виртуелног предузећа „PRINCESS“ освојиле су наше ученице 32 одељења – Александра Ђуричин, Теодора Влаховић и Јелена Салкаи. Од срца им честитамо.

 

(За Књигу обавештења бр. 37  и сајт Школе)

Обавештавамо ученике да 1.и 2.маја нема наставе због Државног празника, Првог маја – Празника рада.

Настави се враћамо у среду, 3.маја, у преподневној смени, по распореду часова за мај.

Уживајте у овом кратком предаху и дођите одморни и спремни за завршницу која нас све очекује.

 

У Кикинди, 27.04.2017.                                             психолог Школе, Катица Рајков

1.      У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

2.      У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.