Филтер
 • Иницијално тестирање из математике

  (За књигу обавештења бр. 4 и сајт Школе)

  У петак, 22. Септембра у 14 часова ученици првог и трећег разреда започеће дан иницијалним тестирањем из математике. За ученике другог и четвртог разреда, први час почиње у 14,50 сати, а дужина часова износи 30 минута.

 • Изађи ми на теглу

  DSCN0579photo icon

  У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

   У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.

 • Позив

  Молимо да се заинтересовани ученици пријаве за следећи позив:

   

  Регионални центар за таленте Душан Васиљев, Кикинда
  Др Зорана Ђинђића 7

  П о з и в

  Поштоване колеге,
  Позивамо Вас да се са својим ученицима наставите сарадњу с Регионалним центром за таленте Душан Васиљев у Кикинди. Оснивачи Центра су градови Панчево и Кикинда, у сарадњи с панчевачким Регионалним центром за таленте Михајло Пупин. Основна делатност Центра јесте рад с надареним ученицима основних и средњих школа на територији северног Баната. Учешће у раду Центра за таленте Душан Васиљев бесплатно је за све ученике.
  Центар ће у недељу, 17. 9. 2017. године обавити пријављивање ученика средњих школа за учешће у раду Центра на бази наредних научно-истраживачких области:
  - географија
  - хемија
  - психологија
  - српски језик
  - књижевност
  - драмске уметности
  - историја
  - француски језик
  Пријављивање ученика заказано је за 11 и 30 у просторијама Гимназије Душан Васиљев. Ученици заинтересовани за француски језик не морају да имају било какво предзнање из наведеног језика, док је потребно да полазници који желе да учествују у раду групе за драмске уметности припреме монолог изведен у првом лицу, као и рецитацију, и једно и друго по слободном избору.
  Молим Вас да ову информацију проследите ученицима Ваших школа и на тај начин помогнете рад Центра.
  Надамо се наставку партнерске и пријатељске сарадње.
  Све најбоље.

  Координатор Центра за таленте Душан Васиљев