Филтер
 • Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом

  Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставомРепубличко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом

  У нашој школи у Кикинди 15. и 16. априла 2016. године  одржало се Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом. Наша школа је други пут учествовала на том такмичењу, а први пут била домаћин. Школу су представљале ученице Александра Милошев и Јасмина Салкић из IIIодељења - трговци, ментори ученица су професорице Ружица Глушица и Славица Богосав. Учествовало је 17 ученика из 9 школа – трговаца и трговинских техничара из Србије (Пожаревац, Лесковац, Грделица, Крагујевац, Кикинда, Београд, Српска Црња, Шабац, Сомбор). Такмичење је било из теоријског и практичног дела. Прво место заузела је Економско – трговинска школа из Пожаревца а наша школа је заузела пето место.

 • Успех на Књижевној олимпијади

  Успех на Књижевној олимпијадиУспех на Књижевној олимпијади

  Дана 09.04.2016. ученица 4.2 одељења,  Милица Јон, представљала је Економско-трговинску школу и освојила је друго место на Књижевној олимпијади, на окружном нивоу, за четврти разред. 

  Она је на такмичењу показала завидно знање и с оствареним бројем поена на тесту (17) омогућила себи учешће на републичком такмичењу.

  Честитамо и желимо јој успех.

  Душица Јованов, професор

 • Шта знаш о здрављу

  Шта знаш о здрављуШта знаш о здрављу

  Општинско квиз такмичење “Шта знаш о здрављу” одржано је 07. 04. 2016. године у просторијама Црвеног крста Кикинда. За учешће у квизу су се пријавили ученици средњe школe „Милош Црњански“ и Економско-трговинска школе. У категорији омладине је учествовало 6 ученика чије одговоре је оцењивао жири у саставу Др Весна Томин, Др Драгана Грујић, Др Ана Ђурин и Др Александра Крстић. На такмичењу је учествовало 5 ученица наше Школе из одељења I1. То су Ђенић Милица, Ердељан Јована, Сремчев Ивана, Ковачевић Драгана и Бодирожа Ивана.

 • Пешачење око Палићког језера

  Пешачење око Палићког језераПешачење око Палићког језера

  Учесници екскурзије – Иако се пријавило 34 ученика, пред полазак се разболело троје ученика, а у моменту поласка отказала је још једна ученица, тако да је на излет кренуо 30 ученика: 1. 2. и 4. разреда и 21 одрасла особа (12 запослених и деветоро чланова породице, рођака и пријатеља).

  Од Кикинде смо кренули аутобусом, тачно у планирано време, преко Иђоша, до хотела Президент на Палићком језеру. Након фотографисања (за сајт школе), на обали језера код „Мушког штранда“, сачекали су нас планинари планинарског друштва из Суботице, Марко Марјанушић, Ливија Картоњаи и Емилија Пејић, који су нас повели у обилазак према јужном делу језера.

 • Успех на Књижевној олимпијади

  Успех на Књижевној олимпијади

  Дана 12.03.2016. ученица 4.2 одељења,  Милица Јон, представљала је Економско-трговинску школу и освојила је прво место на Књижевној олимпијади, на општинском нивоу, за четврти разред. 

  Она је на такмичењу показала завидно знање и с оствареним бројем поена на тесту омогућила себи учешће на окружном такмичењу.

 • Финално такмичење на Универзитету Сингидунум

  Финално такмичење на Универзитету СингидунумФинално такмичење на Универзитету Сингидунум

  У четвртак 31. марта 2016. године на Универзитету Сингидунум у Београду одржано је  финале републичког такмичења у решавању студије случаја Развој омладинског туризма у Србији.

  Укупно 25 тимова из средњих туристичких, угоститељских, економских, техничких школа и гимназија из целе Србије (Београда, Панчева, Новог Сада, Сомбора, Бачке Паланке, Пећинаца, Великог Градишта, Кладова, Деспотовца, Ниша, Књажевца, Соко Бање, Лесковца, Власотинаца, Бора, Кикинде, Суботице, Руског Крстура, Титела, Србобрана, Апатина, Ваљева, Лајковца и Бајине Баште) предложило је своје пословне идеје о унапређењу омладинског туризма у нашој земљи - шта би урадили да се нађу у позицији да одлучују и како би привукли младе туристе у Србију и свој крај.

 • „Без повратка“

  „Без повратка“

  „Без повратка“

  31. марта и 1. априла 2016. године ученици одељења 1.4, 4.1 и 3.3 учествовали су у радионицама на изложби фотографија „Без повратка“ у Народном музеју. На фотографијама је приказана Кикинда, њен свакодневни живот, појединци и групе. Ученици су исказивали ставове о свом окружењу и препознатљивим ситуацијама које имају везе са нашим градом. Доброг расположења и у инспиративној атмосфери на прави начин показали су своју креативност.

  Тим за културне активности