Филтер
 • Такмичење на Универзитету Сингидунум

  Такмичење на Универзитету СингидунумТакмичење на Универзитету Сингидунум

  Полуфинално такмичења "Развој омладинског туризма у Србији" одржано је 18. марта у центру Универзитета Сингидунум у Новом Саду. Укупно 16 тимова из Сомбора, Србобрана, Пећинаца, Кикинде, Руског Крстура, Бачке Паланке, Новог Сада и Суботице такмичило се у представљању своје идеје за развој омладинског туризма у Србији.

  Наше ученице одељења 2/4, образовни профил туристички техничар - Тамара Тодоровић, Симона Божо и Eмилија Ракочевић представљале су нашу школу. Екипа наше школе имала је задатак да пред жиријем презентује своје идеје и пословна решења на тему „Развој омладинског туризма у Кикинди“ кроз следеће активности:

  1. Анализа изабране дестинацијуe - кључне информације о дестинацији, преглед атракција (природне, културне и др.), туристичка понуда (производи и услуге)

  2. Предлог новог програма и нових активности (садржаји, инфраструктура…) за младе на изабраној дестинацији

  3. Креирање/предлог стратегије привлачења туриста (промотивне активности и сл.)

 • Кенгур без граница

  Кенгур без границаКенгур без граница

  У Економско-трговинској школи, у четвртак 17.03.2016. године, одржало се Међународно такмичење из математике „Кенгур без граница“. Учествовало је 18 такмичара из свих разреда (I, II, III и IV). Такмичење је почело у 10 часова, а укупно време за израду задатака је било 90 минута. Такмичење је одржано у новој медијатеци Економско-трговинске школе, а дежурне су биле професорице математике Илдико Јеж и Љубица Иличин.

  Ученици који су учествовали у такмичењу су:

 • Конференција о дуалном образовању

  Конференција о дуалном образовањуКонференција о дуалном образовању

  У  Регионалној привредној комори у Кикинди  01.03.2016. године,  одржана је конференција поводом Студије изводљивости увођења дуалног образовања у систем средњег стручног образовања у Србији.

  Наша школа активно је учествовала у конференцији са припремљеном презентацијом. Представили смо како се у нашој школи реализује практична настава, који су проблеми са којим се сусрећемо на практичној настави а навели смо и предлог како да превазиђемо проблеме.

  Скупу је присуствовала директорка Центра за едукацију Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић, менаџерка пројекта GIZ-a,  представник доо "Le Belier" и доо "Универекспорт" Нови Сад,  руководилац практичне наставе Предраг Вучић из Техничке школе  и професор економске групе предмета Зора Гавранчић.

 • Окружно такмичење из стрељаштва

  Окружно такмичење из стрељаштваОкружно такмичење из стрељаштва

  На окружном такмичењу из стрељаштва, одржаног 01.03.2016. године у Кикинди,учествовала је и ученица наше школе Неда Сарић из 33 оделења. Она је на такмичењу у дисциплини ваздушна пушка освојила прво место и тако стекла право учешћа на школској олимпијади која ће се одржати од 09. do 16. маја у Врању.

  ЧЕСТИТАМО!