Филтер
 • Економска трибина 24. 11 2016.

   

  Picture 001Eкономска трибина школске 2016/17. године.

  Дана 24.11.2016. у просторијама нове медијатеке Економско-трговинске школе Кикинда одржали смо традиционалну економску трибину под називом „Како започети сопствени посао?“ Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо савремене економске теме, као и актуелне проблеме, али и шансе присутне у нашем привредном окружењу.  У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да је нашим ученицима - матурантима потребна додатна подршка у одабиру будућег занимања, делатности или посла којим ће се бавити, те да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности.

  Наши гости били су: Мирјана Перовић, адвокат; Драган Миланков, самостални предузетник из области подршке пословању и Тибор Хорват,  генерални секретар Регионалне привредне коморе Кикинда, док је укупно 36 ученика матурантских одељења  IV/1,IV/2,и IV/4, као и наше колеге - професори Зора Гавранчић, Драган Голић, Јасна Грбић, Гордана Јокић, Ружица Глушица и Љиљана Јовчевски имало прилику да од њих добију детаљне информације о почетку и развоју сопственог посла.

 • Посета Економском факултету у Суботици

   

  Picture 537Посета Економском факултету у Суботици

  Дана 10.11.2016. године професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са тридесет и четири ученика одељења 41, 42, 43 и 44 су посетили Економски факултет у Суботици. Наши домаћини су били продекан факултета Др Зита Бошњак и редовни професори факултета на смеру Информатика Др Мартон Сакал и Др Предраг Матковић.

 • Позив Канцеларија за младе

  Канцеларија за младе и ове године, позива младиће наше школе да учествују у тренингу о родно заснованом насиљу „Буди мушко“.

  Тренинг се организује за заинтересоване младиће израста од 13 до 19 година и одвијаће се кроз радионице чије су теме: насиље, род и пол, сексуално насиље, етикетирање, моћ и односи, изражавање властитих осећања. Тренинг траје три дана од четвртка 24. до суботе 26.новембра. Заинтересовани ученици треба да се јаве психологу школе. Рок ѕа пријаву је до понедељка, 21.новембра.

  Психолог Школе, Катица Рајков

 • Похвала ученици

  Ученица 41 одељења, Жељана Томин, освојила  је треће место на литерарном конкурсу који је расписала Народна библиотека „Јован Поповић“. Од срца јој честитамо и похваљујемо је за успешно представљање Школе.

  Психолог Школе, Катица Рајков

 • Дани лудаје

  Dani ludajeДани лудаје

  Дани лудаје, одржани по 31. пут, ни  ове године нису прошли без учешћа Економско – трговинске школе. Наиме, и сада смо се потрудили да улепшамо град својим шареним лудајама. Њих смо украшавали на часовима Ликовне културе и Грађанског васпитања, а изложили на зеленој површини на тргу. У томе су учествовали ученици 1.1, 1.3, 3.2 и 3.4 одељења са својим предавачима Александром Јоксимовићем и Тихомиром Гајским, а припомогле су и колегинице Наташа Вучковац и Наташа Крстић.