Филтер
 • Пешачење - "водице"

  Пешачење - "водице"Пешачење - Водице

  У оквиру радне суботе, која је предвиђена планом школског спорта за 2015/2016. школску годину,  дана 12.09.2015, петнаест ученика, четири професора и психолог школе пешачили су деоницу дугу 12 км од школе до Водица и назад. Скуп је био у 8 часова испред Економско-трговинске школе, а полазак у 8:15 часова. Пешачење до Водица је трајало око сат и по времена и протекло је без проблема. На Водицама била је пауза око сат времена уз освежење, пријатан разговор и дружење.

 • Посета Мамутфесту

  Посета МамутфестуПосета Мамутфесту

  Ученици и професори Економско-трговинске школе 12.9.2015. посетили су Народни музеј и манифестацију Мамутфест. Поред сталне поставке и филма о мамуту Кики, имали смо прилику да видимо изложбу Отрошког музеја из Цеља Рођендан у Хермановој јазбини, и сазнамо како се прослављао рођендан у европским земљама од почетка 20. века до данас. Погледали смо изложбу Марка Црнобрње Породичне сцене. Обишли смо и пунктове више музеја из Србије и упознали се са њиховим програмима, а радознали ученици могли су да учествују у радионици Скупљачи радости.

 • Радионица „Опхођење са гостима“

  Радионица „Опхођење са гостима (вербална и невербална комуникација)“Радионица „Опхођење са гостима

  (вербална и невербална комуникација)“

  У организацији општине Кикинда - Секретаријата за локални економски развој и промоцију, у суботу, 5. септембра 2015. године, започета је обука за локалне туристичке водиче. Првим циклусом, планираним за ову годину, превасходно су обухваћени полазници који су већ учествовали на активностима у пројекту “Заштита културног наслеђа” – који је општина Кикинда реализовала у сарадњи са Западним универзитетом из Темишвара. Већина кандидата је изабрана у сарадњи са НСЗ Филијала Кикинда, као лица која су код њих евидентирана, а која су већ завршили високе школе или факултете из области туризма, угоститељства, економије, менаџмента, страног језика, историје уметности, географије...