Филтер
 • Литерарни конкурс

  Освојено друго место на литерарном конкурсу Народне библиотеке "Јован Поповић"Освојено друго место на литерарном конкурсу Народне библиотеке "Јован Поповић"

  Поводом прославе 170 година постојања и рада, Народна библиотека "Јован Поповић" расписала је литерарни конкурс за најбоље радове деце и младих у 2015. години.  

  Ученик наше школе, Никола Глишић, из 4.2 одељења, освојио је другу награду на овом конкурсу, која му је уручена 18.11.2015. у Народној библиотеци. 

  Честитамо Николи!

 • Специјалистичка обука младих кувара-бивших ученика наше школе

  Специјалистичка обука младих кувара-бивших ученика наше школеСпецијалистичка обука младих кувара-бивших

  ученика наше школе

  Медитеранска кухиња

  Дрвеник, 2015.

  У оквиру регионалне сарадње између наше школе,  Средње струковне школе „Блаж Јурјев Трогиранин“ из Трогира у Хрватској,и CMCA академије са Хвара,  бивши ученици наше школе смера- кувар: Дејан Дивић, Теодор Алар и Верица Колданов заједно са наставником Душком Вокићем, отпутовали су у  хрватски градић Дрвеник на специјалистичку обуку под називом „Медитеранска кухиња“.

 • Ђуриним трагом кроз Кикинду

  Ђуриним трагом кроз КикиндуЂуриним трагом кроз Кикинду

  Кикиндска књижевница Марија Танацков 23.11.2015. године по трећи пут била је гост наше школе. Одржала је предавање „Ђура Јакшић и Кикинда“. Овог пута госпођа Танацков упознала је ученике и професоре са занимљивостима из живота великог песника, сликара, приповедача и драмског писца, Ђуре Јакшића. Сазнали  смо много о његовој љубави према крчмарици Мили, која га је инспирисала да напише своју најпознатију песму, али и о данима проведеним у нашем граду. Од сада ћемо с већим интересовањем и разумевањем читати и доживљавати Ђурину књижевну и ликовну уметност.

 • Oпштинско такмичење у одбојци

  Oпштинско такмичење у одбојциOпштинско такмичење у одбојци

  На Oпштинском такмичењу у одбојци одржаном 04.11.2015. у Кикинди учествовали су и ученици наше школе у мушкој и женској конкуренцији. Женска екипа је у саставу: Јована Медаревић 4.2, Ивана Милић 3.1, Јована Родић 4.4, Данијела Величков 2.1, Јована Родић 2.1, Сара Турудија 2.1, Тамара Тодоровић 2.4, Милица Балабан 2.4 и Симона Божо 2.4 заузела друго место, а мушка екипа је у саставу: Игор Скубан 3.1, Марко Љубојевић 3.3, Милан Пашић 3.3, Драго Марковић 3.2, Штеванов Душан 3.4, Милан Попов 2.3, Момчило Галић 21., Јован Лисица 1.3 и Дејан Бабић 1.1 заузела треће место.

 • Oкружно такмичење у пливању

  Oкружно такмичење у пливањуOкружно такмичење у пливању

  На Oкружном такмичењу у пливању одржаном, 2.11.2015. године у Кикинди нашу школу представљали су следећи ученици: Милан Докић, 1.2, Душан Мрђа, 1.1, Срђан Лаковић,  2.2, Марина Карановић, 2.4 и Вања Урошев 4.1. На Школску олимпијаду су се пласирали: Вања Урошев, 4.1 друго место на Окружном такмичењу – стил прсно, Срђан Лаковић, 2.2 прво место на Окружном такмичењу - стил краул, Марина Карановић, 2.4 прво место на Окружном такмичењу - стил делфин и Душан Мрђа, 1.1 прво место на Окружном такмичењу-стил делфин.

  Честитамо!

  професор физичке културе Васа Микалачки

 • Eкономска трибина школске 2015/2016. године

  Eкономска трибина школске 2015/2016. годинеEкономска трибина школске 2015/2016. године

  У духу неговања сарадње наше школе са субјектима из области привреде, банкарства и осталих области које су у непосредној вези са економијом  и ове године у Економско-трговинској школи, у Кикинди,у новој медијатеци 09.11.2015. године одржали смо економску трибину: „Савремени банкарски производи у функцији привлачења нових клијената“.

  Трибини је присуствовало 25 ученика одељења IV1, IV2IV3 и IV4, као и наше колегинице, професори економске групе предмета: Славица Богосав, Жељка Миличић и Ивана Барачков.

 • 60. јубиларни Међународни сајам књига у Београду

  60-и јубиларни Међународни сајам књига у Београду

  60. јубиларни Међународни

  сајам књига у Београду

  29. октобра 2015. године ученици и професори наше школе су посетили 60. јубиларни Међународни сајам књига у Београду. Имали су прилику да се упознају са бројним издањима домаћих и страних издавачких кућа и да присуствују књижевним трибинама. Почасни гост ове културне манифестације је била земља Русија. Министар просвете Срђан Вербић је поздравио ученике основних и средњих школа и замолио их да купе бар по једну књигу као успомену на тај дан. Ученици су имали прилику да купе књиге по сниженим сајамским ценама. Путовање је протекло уз лепо дружење и у пријатној атмосфери.

 • ФИМЕК награђује знање традиционално

  ФИМЕК награђује знање традиционално

  Обавештавамо ученике да Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада и ове године организује такмичење средњошколаца у знању. Циљ овог такмичења, поред промовисања Факултета, је афирмација и промовисање размене знања и предузетништва као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање и да развијају личне предузетничке компетенције. За све учеснике, а нарочито за најуспешније, факултет је припремио вредне награде.

  Такмичарски тим једне школе чине три матуранта. Такмичење се састоји у давању одговора на питања из опште културе и информисаности. Стога је ово лепа прилика за све ученике који ће на пријемним испитима имати питања оваквог типа да провере своја знања.