Посета Компанији Банини

Посета Компанији БаниниПосета Компанији Банини

Наташа Милошев, Ана Здравковић и Милица Љубоја, ученице IV1 разреда, смер  економски техничар, и професор економске групе предмета, Милан Витас, посетили су 14.11.2012. године  Банини АД, предузеће за производњу контиторских производа из Кикинде.

Госпођа Рада Станић топло нас је дочекала и упознала са радом најслађе фабрике у Кикинди; показала нам канцеларије, сале за преговоре и мензу.

Захваљујући Весни Блажић, финансијском директору, имали смо прилику да се упознамо са службеницима који су нам практично показали како се врши фактурисање, повезивање фактура, компензације, обрачунавање ПДВ-а, исплате, наплате, састављање отпремница, провера извода. Такође су нас упознали и са пословањем компаније, пласманом производа, маркетиншком рекламом итд.

Компанија Банини веома успешно послује како са нашим тако и са иностраним купцима и добављачима.

Постоје две компаније: Банини АД и  Bаnini Trade DOO. Банини се бави само производњом, а Banini Trаdе се бави дистрибуцијом производа. Bаnini Trade има своје дистрибутивне центре у пет градова Србије и то у: Београду, Новом Саду, Чачку, Нишу и Кикинди.

Продаја производа у многоме зависи од места где се налази производ и како је производ изложен. О свему овоме води рачуна менаџер који свакодневно одлази у контролу и обилази продајне објекте. Менаџери постављају услове у продајним објектима, јер њихова компанија плаћа место излагања робе.

Посета Компанији Банини била је веома успешна. Захваљујући овој посети имале смо прилику да много тога сазнамо и научимо.

 

Захваљујемо се Банинију на топлом гостопримству.

 

Текст написала: Наташа Милошев, IV1

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6