Пут од теорије до праксе

ЕКОНОМСКА ТРИБИНА ОДРЖАНА 1.11.2019. године под називом „ПУТ ОД ТЕОРИЈЕ ДО ПРАКСЕ“

DSCN2087 

photo icon У просторијама медијатеке  наше школе дана 1.11.2019. одржали смо традиционалну економску трибину намењену матурантима наше школе под називом „ПУТ ОД ТЕОРИЈЕ ДО ПРАКСЕ“.

 Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо теме и трендове у области економије, али и изазове и шансе присутне како у току самог школовања, тако и у нашем привредном окружењу. У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да се наши ученици - матуранти налазе на једној од животних раскрсница и да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности, у решавању дилеме која стоји пред њима: који пут изабрати након завршеног средњошколског образовања.

Наши гости били су: Дијана Рацков и Томислав Јовановић. Дијана Рацков је сада интерни ревизор копманије ВИП. Ову компанију сматрамо   једном од највећих мобилих оператера у Србији. Дијана Рацков је завршила Математички факултет у Београду. Томислав Јовановић је менаџер јавних набавки у привредном друштву „Промедиа“ у Кикинди, а завршио је Економски факултет у Новом Саду. Оно што је заједничко за обоје је то што су завршили нашу средњу економску школу у истом разреду смер финансијски техничар генерације 2006/2007. Дијана Рацков некад Дијану Пештерић је тада од Наставничко веће наше школе изабрало за ђака генерације. Трибини је присутвовало 30 ученика матурантских одељења  IV/1, IV/2, IV/3 и наше колеге - професори Мирјана Секулин, Наташа Крстић и Ивана Барачков.

Гости су најпре причали како је њима било док су похађали средњу Економску школу у Кикинди и колико им је наша школа помогла у пракси. Објаснили су зашто су уписали жељене факултете и шта им је тамо остало у најбољем сећању. Акценат предавања су базирали на својој досадашњој пракси која није била везана само за једну компанију, већ за више њих. На крају су ученици постављали питања о ономе шта их је највише занимало. Такве ученике су, због њихове знатижеље, наши гости наградили пригодним поклонима.

Ми смо на овој економској трибини покушали да дамо одговор на питање „КУДА ДАЉЕ?“ и надамо се да су разнолика размишљања и искуства наших гостију нашла прави пут код наших ученика у откривању сопственог пута ка доношењу добрих одлука и коначном успеху.

НАСТАВНИК

СТАНИСЛАВ ЗАВИШИН

Кикинда 04.11.2019.