Фер игром сви побеђују

 20190624 171516

photo iconЕкономско-трговинска школа трећи пут реализује пројекат под називом „Фер игром сви побеђују“.

Пројекат је обухватио више од 90 ученика основних и средњих школа са територије општине Кикинда кроз различите активности.

Циљеви пројекта, пре свега, су били да се ученици упознају и друже уз међусобно поштовање и уважавање, нарочито током спортских дешавања, као и да се утиче на младе како би се спортски објекти претворили у места која су и намењена сврси а не обрачунима међу групама навијача. Електронски спорт је игра која има систем такмичења где се поштују правила фер-плеја и где се успешно санкционишу преступи. На један такав начин, кроз најомољенији начин учења, путем рачунара, учимо децу како се треба понашати током спортских сусрета.

Поред електронског спорта и спортских активности на теренима ЕТШ, ученици су имали прилику да кроз овај пројекат уче о мерама заштите на Интернету.

С обзиром да деца највећи део времена проводе на Интернету, одржана су предавања и радионице из области безбедности на Интернету. Преко 60 ученика је учествовало у овом делу. Циљ је био да се ученици упознају са опасностима на Интернету, да науче како да спрече електронско насиље и шта да раде уколико се насиље дешава. Предавања су реализовали Тања Радованов, професор информатике у Економско-трговинској школи и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

Школа посебну захвалност дугује директорима ЈП „Аутопревоз“, „Банинија“, „Мокија“, Центра за стручно усавршавање а пре свега Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице који увек налазе разумевања да подрже један овакав пројекат, како би се промовисале позитивне ствари у нашој средини. Сви ученици су били награђени пакетима спонзора „Банини“, а мајице и рачунарску опрему обезбедио је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.