Републичко такмичење ученика трећег степена угоститељско-туристичких школа

slika b2

photo icon

 

 

Посавотамнавска школа из Владимираца била је домаћин Републичког такмичења ученика трећег степена угоститељско- туристичких школа Србије које се одржало у периоду од 29. 03. 2019.  до 31. 03. 2019. године.

Ово такмичење окупило је 30 средњих стручних школа.  Кувари су се такмичили у две такмичарске дисциплине : куварство са практичном наставом - припрема јела по менију и припрема јела по избору. Конобари су се такмичили у дисциплини - услуживање са практичном наставом. Такмичење се одвијало на две локације у граду , Дому ученика и у школи домаћина.

Наша школа је била једна од 30 средњих стручних школа учесница. Ученици 3.4  одељења Слободан Грубин, Предраг Тенкеш и Јелена Лисица учествовали су у две такмичарске дисциплине:  куварство са практичном наставом-припрема јела по менију и припрема јела по избору и услуживање са практичном наставом. Постигнути су, с  обзиром на конкуренцију, добри резултати: у коначном пласману, наша школа заузела је 14 место од укупно 30 школа учесница. Будући да смо учествовали у само две дисциплине од могућих четири, што се такође бодовало, мишљења смо да је постигнут успех.

   

Дане Цветићанин, проф.