Zamphyr представља развојни програм за младе „Пионир“

Прилика за талентоване средњошколце да уче од предводника технолошке индустрије Кикинда – Оснивач покрета за слободно образовање „Zamphyr” Марко Кажић ће 23. марта у Великој сали Културног центра Кикинда, са почетком у 12 часова, представити јединствени развојни програм за младе „Пионир“ који ће своју прву итерацију имати у Кикинди.

Untitled 1
Пионир је програм раног развоја за младе од 15-18 година усредсређен на слободни развој, стицање дигиталних вештина и решавање изазова кроз технологију. Холистички, практичан и индивидуалан, шири хоризонте талентованим младим људима уз 64 сегмента размене знања и 6 месеци самосталног рада. Изабрани млади полазници програма имаће прилику да стекну дигиталне вештине, развијају пројекте, стичу знање од ментора – вођа индустрије, предводника слободне културе, али и да добију приступ догађајима, предузећима и  нституцијама кроз које могу да напредују. Сам програм је производ дугогодишњег истраживања педагогије, друштвених и тржишних потреба као и идеје о стварању посебне генерације дигиталаца који ће предводити индустрију будућности. Полазници ће кроз активности у програму моћу да се упознају са различитим аспектима технологије, од стицања и примене вештина, до развијања посла, филозофију технологије и друштвених аспеката технологије. Учешће у програму за примљене кандидате је стипендирано, а програм је подржан од стране Града Кикинда и Канцеларије за младе.
„Идеја је да кроз подршку и довођење изузетних ментора, предводника нове мисли омогућимо даровитој деци да стварају и уче, да буду пионири новог времена, нове технологије и новог друштва. Циљ програма је да створимо труст мозгова и нову генерацију изузетних дигиталаца способних за радикалну иновацију.“, рекао је Марко Кажић, извршни директор компаније „Zamphyr” и идејни творац програма.
Позивамо средњошколце да присуствују и сазнају више о самом програму. Пријаве за програм биће отворене од 23. марта до 10. априла, а догађај у Културном центру служиће као представљање програма, али и могућност за заинтересоване средњошколце да добију више информација и лично разговорају са Марком Кажићем.