Извештај са пешачења по Фрушкој гори

ИЗВЕШТАЈ СА ПЕШАЧЕЊА ПО ФРУШКОЈ ГОРИ
школска 2018/2019.година
Циљ: РАЗВИЈАЊЕ ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА

slide17 photo icon

 

 

Образовни циљ: Развијање свести и формирање здравих животних навика,стицање нових сазнања о споменицима на Фрушкој гори и развијање односа према природи ради њеног очувања
Функционални циљ: Развијање: здравих животних навика
Васпитни циљ: Развијање љубави према природи као и развијање другарства.
Време реализације: субота 17.11.2018. (од 8,00 до 20,00)
Дестинација: Фрушка гора, од Иришког венца до Стражилова
Учесници екскурзије – 36 ученика, петоро наставника и двоје пријатеља пешачења.


Из Кикинде смо кренули аутобусом у 8 часова преко Милошева где су нам се придружили ученици из тог места. На Иришком венцу смо се кратко задржали да бисмо указали на Споменик људском немару који је 2010.године подигнут и који симболизује загађивање Фрушке горе. Наставили смо аутобусом до Споменика слободе који је подигнут 1951.године у част палих бораца у Народноослободилачкој борби народа Војводине. Одатле смо кренули у пешачење, поред репетитора – ТВ торња који је 1999.године претрпео оштећења током НАТО бомбардовања. На крају пешачења, код споменика на Стражилову, наша ученица Милетић Јована из 2.4 одељења, прочитала је две песме Бранка Радичевића.
Време је било суво, мало свежије, идеално за пешачење. За време паузе, коју смо правили у хотелу НОРЦЕВ, код репетитора, пријали су нам топли напици, кафа и чај.
Прешли смо укупно 8600 метара, а пешачење смо завршили мало после 14 часова. Од 15 до 18 часова ученици су имали слободно време које су провели у Новом Саду у новом тржном центру Променада.
Ученици су се примерено понашали. Вратили смо се задовољни и у планирано време мало после 20 часова, таман да ученици путници наставе аутобусима ка својим кућама.
Професори који су учествовали у пешачењу су: Илдико Јеж, Наташа Крстић и Ивана Барачков.
Организатори путовања су професор физичког васпитања и кординатор Тима за развој школског спорта, Васа Микалачки и психолог школе, Катица Рајков.

У Кикинди, 19.11.2018. Вођа пута:
Катица Рајков, психолог