„MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“

Eкономска трибина школске 2017/2018. године.

MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК

 slika a6photo icon

 

 

У просторијама нове медијатеке  наше школе, 10.11.2017. одржали смо традиционалну економску трибину под називом MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“.

 Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо теме и трендове у области економије, али и изазове и шансе присутне у нашем привредном окружењу. У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да се наши ученици - матуранти налазе на једној од животних раскрсница и да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности у решавању дилеме која стоји пред њима: да ли бити специјализовани управљач - менаџер или основати сопствени посао?.

Наши гости били су: Богдан Степанов, власник предузећа „Palet line“ ДОО Иђош; Милан Јовановић, власник предузећа „Promedia“ ДОО Кикинда; Предраг Познановић, управник филијале „Societe Generale“ банке у Кикинди и Мирољуб Томић, директор „Univerexport“-a у Кикинди. Трибини је присутвовало 44 ученика матурантских одељења  IV/1,IV/2, IV/3 и IV/4  и наше колеге - професори Драган Голић, Наташа Крстић, Емила Кленанц, Емилија Јанков и Ивана Барачков.

Гости су дали различите одговоре на питање  „Да ли постоји рецепт за успех“. Ипак , заједнички именилац био је  да су  храброст, истрајност и одговорност особине које треба неговати и развијати на путу ка успеху.. Џон Вуден је рекао: Шта год да радите у животу, окружите се паметним људима који ће се расправљати са вама.“  Ми смо то на овој трибини успешно и урадили и надамо се да су разнолика размишљања и искуства наших гостију нашла прави пут и помогла нама и нашим ученицима у откривању сопственог пута ка успеху.

                                                                                    Организатори трибине:

                                                професори Станислав Завишин и Наташа Вучковац