Посета Економском факултету у Суботици

 

Picture 537Посета Економском факултету у Суботици

Дана 10.11.2016. године професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са тридесет и четири ученика одељења 41, 42, 43 и 44 су посетили Економски факултет у Суботици. Наши домаћини су били продекан факултета Др Зита Бошњак и редовни професори факултета на смеру Информатика Др Мартон Сакал и Др Предраг Матковић.

 

Ученици су упознали амфитеатре, кабинете, библиотеку и учионице факултета, као и фитнес центар који се налази у пословној згради факултета. Такође, домаћини су нас информисали о разним темама као што су:

 -смерови које је факултет понудио у школској 2016/2017 године,

- могућностима међународне размене студената на Економском факултету и то како провести један или два семестра на страном универзитету уз стипендију?

- које вештине и која знања се траже од стране водећих (страних) компанија?
- студирање у седишту факултета у Суботици или на Одељењу у Новом Саду /предности и недостаци/
- пријемни испит – основне информације: када се о
чекује пријављивање,  испит, документа која су потребна и сл. Речено је да ће се о овоме говорити са више детаља на пролеће, када буду познати званични конкурсни услови (следи долазак професесора и продекана факултета код нас).

У складу са тим ученицима је подељено је више флајера из којихсу се могли видети предмети који се похађају за сваку годину студија као и број студената који сваки смер прима.

Након обиласка факултета упутили смо се у посету привредном друштву ДОО „Инфостуд“ које је смештено у строгом центру Суботице. То је компанија основана крајем 2000. године која се сваке године интезивно развија као једна од највећих интернет групација у Србији. Пословне активности су ишле у правцу  развијања интернет сајтова у 6 различитих области и то: запошљављавање /фирма се зове пословиинфостуд/, образовање /најстудент/, аутомобилизам /сајт половни аутомобили/, туризам /путовањаинфо/, образовање /осигураник.com/, некретнине /4зида.рс/. Тренутно је запослено преко 150 стручњака просечне старости око 30 година. Дочек у овом привредном друштву је био врло срдачан, а оно што је било приметно је велика мотивисаност и приврженост свих у компанији. Презентацију су нам одржала четири запослена радника, а свако од њих је на интересантан начин представио компанију. Након презентације обишли смо све канцеларије привредног друштва „Инфостуд“ и упознали раднике и постојећа радна места. Један од радника нам је показао чему служи, како ради и које су се све могућности 3Д штампача, а направили смо и малу симулацију штампе која ће нам ових дана стићи и на адресу Школе.  Посебно задовољство за све ученике, а и наставнике, је било видети како се запослени одмарају у току радног времена. Наиме, једна просторија у кругу компаније је намењена за друштвене игре и спорт као што је стони фудбал, кошарка, пикадо итд. Ту је могуће провести неко време како седећи рад не би био превише штетан за здравље запослених.  На крају ове посете наши ученици су искористили прилику да испробају и одређене виртуелне игре које се играју у покрету кретањем, а не као што је уобичајено у седећем ставу.

Преостали део дана смо искористили за обилазак града Суботице и у складу са договореним временом вратили се кући.

Наставници Дубравка Варађанин и Станислав  Завишин    

                  Кикинда, 21.11.2016. године

 • Picture 537
 • Picture 538
 • Picture 579
 • Picture 582
 • Picture 598
 • Picture 603
 • Picture 607
 • Picture 612
 • Picture 614
 • Picture 616
 • Picture 618
 • Picture 620
 • Picture 623