Eкономска трибина школске 2015/2016. године

Eкономска трибина школске 2015/2016. годинеEкономска трибина школске 2015/2016. године

У духу неговања сарадње наше школе са субјектима из области привреде, банкарства и осталих области које су у непосредној вези са економијом  и ове године у Економско-трговинској школи, у Кикинди,у новој медијатеци 09.11.2015. године одржали смо економску трибину: „Савремени банкарски производи у функцији привлачења нових клијената“.

Трибини је присуствовало 25 ученика одељења IV1, IV2IV3 и IV4, као и наше колегинице, професори економске групе предмета: Славица Богосав, Жељка Миличић и Ивана Барачков.

Ове године наши гости били су:

- Предраг Познановић - менаџер експозитуре „Societe Generalе“  банке у Кикинди

- Драгица Раца - сарадник на пословима платног промета и пословима са становништвом

- Тијана Велемиров - бивша ученица и ђак генерације Економско-трговинске школе Кикинда, запослена као приправник у експозитури „Credit Agricole“ банке у Кикинди.

Акценат трибине био je на приближавању искустава наших гостију из области креирања, продаје и промоције савремених банкарских производа  са аспекта проширења базе клијената банке, односно привлачења нових клијената банке. Гости трибине су ученицима причали о  бенефитима актуелних банкарских производа као што су електронско банкарство, платне и кредитне картице, рачуни за студенте, који су пробудили посебно интересовање код присутних ученика, јер управо они представљају будуће потенцијалне кориснике ових услуга.

Најмлађа гошћа, г-ђица Тијана Велемиров, посебно је истакла  значај континуираног усавршавања и неформалног образовања, путем разних семинара, радионица и обука, који могу имати посебан значај приликом запошљавања младих људи без радног искуства и професионалног напредовања.

Сви присутни су се сложили са чињеницом да је потребан константан рад на развоју како производа банке, тако и запослених који се баве продајом ових производа. Убрзани технолошки развој нужно нас тера да се понашамо у складу са наведеном констатацијом:  „Уколико немате шта да радите, радите на себи“.

Организатори трибине:

професори Станислав Завишин и Наташа Вучковац

  • slika-a1
  • slika-a2
  • slika-a3
  • slika-a4