ФИМЕК награђује знање традиционално

ФИМЕК награђује знање традиционално

Обавештавамо ученике да Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада и ове године организује такмичење средњошколаца у знању. Циљ овог такмичења, поред промовисања Факултета, је афирмација и промовисање размене знања и предузетништва као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање и да развијају личне предузетничке компетенције. За све учеснике, а нарочито за најуспешније, факултет је припремио вредне награде.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта. Такмичење се састоји у давању одговора на питања из опште културе и информисаности. Стога је ово лепа прилика за све ученике који ће на пријемним испитима имати питања оваквог типа да провере своја знања. 

Заинтересовани ученици могу се јавити психологу до четвртка, 05.11.2015. године како бисмо на време пријавили екипу Школе за такмичење.

 

ФИМЕК награђује знање традиционално“ је такмичење средњошколаца у знању које се тестира питањима конципираним у два модула. Први модул обухвата питања

из опште културе и информисаности, која захтевају кратке одговоре. Други модул подразумева решавање задатог пословног проблема, чиме се вреднују предузетничка знања, вештине и компетенције.

Такмичење и елиминациони део такмичења организовани су по принципу пирамиде. У првом кругу такмичари се надмећу у питањима из опште културе и информисаности. У другом кругу такмичења, екипе које су се пласирале даље,  решавају пословне проблеме и тада долазе до изражаја предузетничке способности.

Такмичарски тим једне школе чине три матуранта.

Такмичење ће почети 23.новембра, а трајаће у зависности од броја пријављених школа. Сваког дана наступају по пет екипа из пет школа, а у други круг такмичења улази једна школа.

Када ће која школа наступати знаће се након пријављивања екипа, а рок за пријаву екипа је 6.новембар. Уз сваку екипу, путује и одређени број навијача, а пошто је такмичење у Новом Саду, то је, за све ученике који буду на списку, ово лепа прилика да упознају овај Факултет, уживају у бесплатној екскурзији, као и да сазнају ко су најкреативнији матуранти, да се упознају са њиховим средњим школама, као и градовима из којих ученици долазе.