Посета Економском факултету у Суботици

Посета Економском факултету у СуботициПосета Економском факултету у Суботици

Дана 30.10.2013. године професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са педесет три ученика 4.1, 4.2, 4.3, 4.4 и 4.5 су посетили Економски факултет у Суботици. Наши домаћини су били продекан факултета и доцент за предмет информатике Др Мартон Сакал и доцент за предмет маркетинг Дарко Пантелић.

Ученици су упознали амфитеатре, кабинете, библиотеку и учионице факултета, као и фитнес центар који се налази у пословној згради факултета. Такође, домаћини су нас информисали о разним темама као што су:

- смерови које факултет нуди у школској 2013/2014 године,

- могућностима међународне размене студенатана Економском факултету и то како провести један или два семестра на страном универзитету уз стипендију?

- које вештине и која знања се траже од стране водећих (страних) компанија?
- студирање у седишту факултета у Суботици или на Одељењу у Новом Саду /предности и недостаци/

- шта је то „Болоња” и шта се очекује од студената који студирају по болоњском систему?
- пријемни испит – основне информације: када се очекује пријављивање, испит, документа која су потребна и сл. Више детаља на пролеће, када буду познати званични конкурсни услови (следи долазак код нас).

У складу са тим ученицима је подељено више флајера преко којих се могао видети списак предмета који се похађају за сваку годину студија као и број студената који сваки смер прима.

Станислав Завишин, проф.

 

Пут у Суботицу

Као матуранти, пуни радозналости и интересовања за будући позив, кренули смо ка Суботици, у посету Економском факултету. Групу од 53 ученика водили су професори економске групе предмета, Дубравка Варађанин и Станислав Завишин.

Када смо стигли на Факултет, срдачно су нас дочекали декан, продекан и професор маркетинга. Одмах смо се осетили као део те заједнице. Слушали смо предавање, на ком су нас упутили у програм самог студирања, представљени су нам и смерови које нам нуди овај факултет, а то су:

- аграрна економија и агробизнис,

- европска и међународна економија и бизнис,

- финансије, банкарство и осигурање,

- маркетинг,

- менаџмент,

-пословни информациони системи,

- рачуноводство и ревизија  и

- трговина.

Ово предавање је трајало сат и тридесет минута и сви смо с пажњом слушали. Након предавања, имали смо пола сата предвиђених за обилазак објекта, који поседује све одговарајуће услове за успешно студирање и прилагођен је најпре потребама студената. После обиласка, љубазно особље Факултета приредило нам је укусну закуску. Након обавеза на факултету, остало нам је два сата предвиђених за обилазак града. Уживали смо у разгледању старих зграда, чија архитектура сведочи о неком претходном и другачијем времену.

Из Суботице ка Кикинди кренули смо са пуно нових утисака, сазнања и питања о себи и својој будућности.

Татјана Носков, 4.1

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5