ТРИБИНА “НЕ ДРОГАМА!”

Tribina ne drogamaТРИБИНА “НЕ ДРОГАМА!” – УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

У уторак, 05.11.2013. године, у амфитеатру Педагошке академије, организована је трибина о штетности и погубности наркоманије по људски живот.

Трибини су присуствовали представници Општине Кикинда, ученици виших разреда основних школа, представници парламента свих средњих школа у Кикинди, као и студенти педагошког факултета. Специјални гости трибине били су неуропсихијатар проф. Др Јован Марић, професор Медицинског факултета у Београду, глумица Нада Блам и певачица Снежана Мишковић - Викторија.

Глумица Нада Блам је извела монодраму насталу на основу истините исповести мајке наркомана који је кобно завршио свој млади живот, а која је и сама огрезла у алкохолизму. Потом је професор Јован Марић језиком примереним присутној публици говорио о важности здравог начина живота, о разлозима за избегавање свих порока који стварају зависност и тиме уништавају живот, о лепоти младости и могућности да се млад човек развија кроз разне видове учења. Своје излагање завршио је речима“ „Децо запамтине добро: здравље није све у животу, али је све у животу  без здравља ништа“.

Снежана Мишковић Викторија је потом испричала своју животну причу бившег зависника о дрогама, која је  поред искрености и отворене приче о  страшном искуству, на моменте била врло потресна и мучна.  Интересантно је рећи и то да су деца у публици била неочекивано тиха и стекао се утисак да са највећом пажњом прате све оно што им је поручено са бине.

Трибина је завршена Викторијиним хитовима, заједно са певачицом певали су и млађи и старији ученици који су били присутни на овом догађају.

P.S. Захваљујемо Дарку Цвијану на уступљеним сликама.

Јелена Дамјанов, IV4

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4