Филтер
 • Европска недеља мобилности

  Европска недеља мобилностиОпштина Кикинда се и ове године укључила у обележавање „Европске недеље мобилности“. Циљ ове манифестације је да укаже на потребу: очувања животне средине и ограничења употребе путничких аутомобилима у градовима и насељеним местима.

  Централни догађај одржан је у суботу, 20.септембра 2014. године, када је организована бициклистичка тура из Кикинде, преко Накова и Лунге до општине Комлуш Маре у Румунији. Укупна дужина туре износила је 28 км. Овом несвакидашњем догађају одазвала се и наша Школа, која је имала 12 представника, осморо ученика и четворо наставника.

   

 • ОБАВЕШТЕЊЕ

  Обавештавамо ученике да:

  Општина Кикинда треба да усвоји нови Акциони план политике за младе.
  Међу мерама које ће бити предвиђене посебно су важне оне које се  тичу превенције насиља и дискриминације, односно промоције толеранције и родне равноправности. Како бидугорочно што квалитетније креирали циљеве и задатке, желе да провере почетне позиције, односно тренутно мишљење младих (ученика средњих школа на територији општине Кикинда) као и њихових професора, педагога, психолога.

  Упитник је састављен по узору на ранија истраживања која су рађена на националном нивоу у организацији ЦеСИД-а и неколико факултета Универзитета у Београду. Испитују се вредносни ставови, те нам је важно да имате у виду да не постоји могућност давања погрешног одговора. Упитник није у вези са градивом нити се резултати могу доводити у контекст са квалитетом рада школе. Одговори који буду добијени посматраће се збирно на нивоу свих школа, односно биће репрезентативни за рад са популацијом средњошколаца. 
  Анкета је потпуно анонимна, те да  је важно да искрено одговорите на питања, односно једноставним кликом на понуђене одговоре- оцене написане констатације којима се мере вредносни ставови.
  Позивају се посебно ученици трећих и четвртих разреда, али добродошли су одговори свих ученика и њихових професора.

  Период важења анкета, односно време у којем би требало попунити упитнике је од 16.9. - 30.9.2014. године.


  Анкете су доступне на следећим линковима:


  За ученике:
  http://www.tvojstav.com/input/CTgKYdJFwokIUOZG50XT
  За просветне раднике:
  http://www.tvojstav.com/input/magEEEBgAGZ09jXS7qKs
  Резултати истраживања биће публиковани и јавно презентовани о чему ћемо бити благовремено обавештени.

 • Пројекат „Друга шанса“

  Druga sansaЗавршна конференција - Пројекат „Друга шанса“

  У четвртак, 12. септембра 2013. године, Томислав Бартолић, директор Школе присуствовао је завршној конференцији "Друга шанса за учење и живот" у оквиру Пројекта "Друга шанса" - Развој система функционалног основног образовања одрасли у Србији. Конференција је одржана у Београду.

    

 • Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу

  Ekonomsko-trgovinska skola KikindaЗдравствено васпитање

  о репродуктивном здрављу

  Пројекат „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ покренут је од стране Покрајинског секретаријата за спорт у циљу да унапреди знања младих људи средњошколског узраста о здравом и одговорном животу, а у његовој изради учествовали су стручњаци из области медицине и психологије, предавачи на факултетима. У претходној школској години у вези са овом темом анкетирани су средњошколци из неколико војвођанских школа, међу њима и ученици наше школе, тадашњи прваци. Из проучених одговора јавила се потреба за овим пројектом који започиње већ од прве радне недеље септембра у одабраним школама у Војводини. Едукације о репродуктивном здрављу у Економско-трговинској школи изводиће се у одељењима 2.1,2.2,2.3 и 2.4.

 • Европоска недеља мобилности

  Европоска недеља мобилности

  Дана 17.09.2016. године седморо ученика и четворо професора  наше школе учествовали су на манифестацији “Европска недеља мобилности“, коју је организовала СО Кикинда. Садржај манифестације је био вожња бициклима Кикинда-Наково, прелазак преко границе са Румунијом, даље вожња бициклима до места Комлуш Маре у Румунији и повратак назад. Укупно вожња бициклима је износила 28 км.

  Учесници манифестације:

  - ученици

  Мирков Јелена  42, Томин Жељана 41, Лисица Јован 23   Бабић Дејан 21,Мрђа Душан 21, Сараволац  Владан 21  и Тот Роланд 22

  - професори:

   Васа Микалачки, Вучковац Наташа, Голић Драган и Емилија Величков

  {gallery}2016/evropska-nedelja-mobilnosti{/gallery}

   

 • 10. олимпијада ученика Србије

  X ОЛИМПИЈАДА УЧЕНИКА СРБИЈЕ10.  ОЛИМПИЈАДА УЧЕНИКА СРБИЈЕ

  На десетој олимпијади ученика Србије одржаној од 09. до 16. маја у Врању учесвовало је 17 ученика из наше школе.

   

   

  ЏУДО

  Немања Милић 2.4 - прво место  категорија  до 55 кг

  Анита Коварек  4.3 - пето место категорија до 57 кг

 • Пешачење - "водице"

  Пешачење - "водице"Пешачење - Водице

  У оквиру радне суботе, која је предвиђена планом школског спорта за 2015/2016. школску годину,  дана 12.09.2015, петнаест ученика, четири професора и психолог школе пешачили су деоницу дугу 12 км од школе до Водица и назад. Скуп је био у 8 часова испред Економско-трговинске школе, а полазак у 8:15 часова. Пешачење до Водица је трајало око сат и по времена и протекло је без проблема. На Водицама била је пауза око сат времена уз освежење, пријатан разговор и дружење.

 • Посета Мамутфесту

  Посета МамутфестуПосета Мамутфесту

  Ученици и професори Економско-трговинске школе 12.9.2015. посетили су Народни музеј и манифестацију Мамутфест. Поред сталне поставке и филма о мамуту Кики, имали смо прилику да видимо изложбу Отрошког музеја из Цеља Рођендан у Хермановој јазбини, и сазнамо како се прослављао рођендан у европским земљама од почетка 20. века до данас. Погледали смо изложбу Марка Црнобрње Породичне сцене. Обишли смо и пунктове више музеја из Србије и упознали се са њиховим програмима, а радознали ученици могли су да учествују у радионици Скупљачи радости.

 • Радионица „Опхођење са гостима“

  Радионица „Опхођење са гостима (вербална и невербална комуникација)“Радионица „Опхођење са гостима

  (вербална и невербална комуникација)“

  У организацији општине Кикинда - Секретаријата за локални економски развој и промоцију, у суботу, 5. септембра 2015. године, започета је обука за локалне туристичке водиче. Првим циклусом, планираним за ову годину, превасходно су обухваћени полазници који су већ учествовали на активностима у пројекту “Заштита културног наслеђа” – који је општина Кикинда реализовала у сарадњи са Западним универзитетом из Темишвара. Већина кандидата је изабрана у сарадњи са НСЗ Филијала Кикинда, као лица која су код њих евидентирана, а која су већ завршили високе школе или факултете из области туризма, угоститељства, економије, менаџмента, страног језика, историје уметности, географије...